Wat weet men allemaal van je?

Geplaatst op Geupdate op

De afgelopen dagen heb ik een aantal blogs voorbij zien komen die vertellen over informatie die op de één of andere manier over je verzameld wordt, en die voor marketeers meer dan interessant en waardevol is.. Zo schreef Sam Thielman voor Adweek een artikel over informatie die je achter laat door electronisch betalen en wat men daar vervolgens allemaal mee kan doen..
Wanneer je dat allemaal leest, ga je toch het gebruik van je pasjes (welke dan ook) nog eens kritisch bedenken.. Lees het hele artikel:
hoe je financiële informatie gebruikt wordt..

info via Social kanalen
Herman Couwenbergh schrijft in zijn blog op 30 juli over de gevolgen van het gebruik maken van de zogenaamde Social Login. Het gebruik maken van je inloggegevens van een Social kanaal als Twitter of Facebook om eenvoudig toegang te krijgen tot een app of andere toepassing.
Lees het hele artikel hier:

Het gebruik van Social Login..

20140731-150442-54282825.jpg
Handig?
Het klinkt zo handig om dit te gebruiken, maar weet je wel wat je daarmee allemaal prijs geeft? Natuurlijk! Voordat je toestemming geeft wordt wel vermeld wat er allemaal gelogd wordt, maar dat is hetzelfde als de kleine lettertjes Deze leest eigenlijk ook niemand..

Neem de moeite
En lees beide artikelen eens door. Het geeft je een aardig idee wat er allemaal van je verzameld wordt. Zonder dat je dit echt bewust bent… Een behoorlijke eyeopener.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s