YouTube: kunnen virale video’s andere video’s ‘besmetten’? – Frankwatching

Geplaatst op

See on Scoop.itRwh_at

Je kunt in YouTube-video’s ‘annotations’ aangeven. Kun je zo met een virale video andere video’s ‘besmetten’?

Rein Hof’s insight:

Mooi experiment. Kan een viral video er voor zorgen dat een andere video dit ook wordt? De resultaten van het onderzoek zijn alles behalve bemoedigend…

Maar laten we  eerst nog even een stapje terug gaan. Waarom gaat een video, een tweet, een blog, what ever, überhaupt viral? Ik heb daar nog geen echte regels voor kunnen ontdekken. Soms gaat iets in een mega tempo de gehele wereld over, terwijl er niet eens een echte intentie was. Zo ook het filmpje van één van de twee onderzoekers. Zonder plan en intentie, en meer dan negen miljoen views. Hoe viral wil je het hebben..

Dit is ook de conclusie van de schrijvers. Reeds in 2012 verscheen van hun hand een artikel waarin gesteld werd dat het viral gaan van video’s onvoorspelbaar is. 

 

Volgens mij zijn er dan ook niet echt regels te bedenken voor het viral gaan. Natuurlijk. Je kunt bedenken dat het moet boeien, binden, humor bevat, niet te lang is…

Maar dan nog. Geen enkele garantie. Soms is het een selfie met een groepje studenten waarop je laat zien dat je nieuwe witte schoenen hebt voldoende om mega gedeeld te worden. (@onlinemarketeer tijdens een cursus avond) Soms een filmpje van een brabbelende tweeling… Je weet het niet. 

See on www.frankwatching.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s