Auszeit für Limburger Bischof | STERN.DE

Geplaatst op

See on Scoop.itRwh_at

Der Papst lässt die Zukunft des umstrittenen Limburger Bischofs Franz-Peter Tebartz-van Elst mit der verordneten Auszeit offen.

Rein Hof’s insight:

Grote discussie in Duitsland… Deze Bischop laat "zijn" Kerkje verbouwen. Aanvankelijk werden de kosten berekend op zo’n €5 miljoen. Het bedrag is ietje hoger uitgevallen naar het zich laat aanzien. Momenteel wordt uitgegaan van een kostenpost van zo’n €40 miljoen. Ach.. Je zou bijna denken: Even Apeldoorn bellen. 

Maar dat werkt niet, want dit is Duitsland. 

 

Maar wat heb je daar dan voor? Zo’n verbouwing die een beetje uit de hand loopt? Welnu: ondermeer twee toiletten, direct naast elkaar geplaatst, zonder afscheiding. Maar dan wel afzondelijk nog in hoogte verstelbaar. (Hoe kon je ooit zonder! )

 

Ondertussen wordt de weerstand tegen deze bischop steeds groter. Zowel in het eigen bischop maar ook Duitsland breed wordt steeds harder geroepen om het aftreden van deze persoon. Tot nu toe lijkt dat weinig effect te hebben. Mijnheeris niet van plan uit zichzelf het strijdtoneel te verlaten.  

 

Hij heeft nu een gesprek gehad met de Paus. En deze Paus staat nu al bekend om zijn "sobere" koers. Er wordt niet veel verteld over dit gesprek, maar ik kan mij voorstellen dat de Bischop het behoorlijk zwaar heeft gehad. 

Hij is in ieder geval voorlopig "met verlof" gestuurd. Wat dit voor de toekomst inhoudt is nog niet duidelijk. Maar de kans dat hij terug keert naar zijn eigen bisdom lijkt mij nihiL.. En gezien de reacties aldaar moet hij zich serieus afvragen of hij dat nog wel wil. 

See on www.stern.de

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s