Neveneffecten inzet sociale media bij opsporing en vermissing | vdmmp

Geplaatst op

See on Scoop.itRwh_at

Rein Hof’s insight:

Vervolg blog van Roy Johannink over de mogelijke neveneffecten van de inzet van Social Media. (Lees zeker ook het oorspronkelijke artikel via de link in dit blog)

De beschreven voorbeelden zijn alle waar! Inzet van Social kan inderdaad (ongewenste) effecten hebben. Als overheid iets waar zeker rekening mee goehouden moet worden. Monitoren van Social Media is in mijn optiek dan ook een must! 

Als overheid moet je weten wat er " buiten"  gebeurt en wat er speelt. En wanneer nodig, daar ook direct op inspelen. Het is logisch dat een familie of vrienden oproept om te helpen zoeken tijdens een vermissing, maar enige regie houden op de uiteindelijke acties zou toch niet zo verkeerd zijn. Wellicht voorkom je daardoor juist het vertrappen van mogelijke sporen.

Maar het betekent ook dat er vanuit de overheid op een andere manier gecomminiceerd moet worden Wanneer je weet dat er een oproep gedaan is, kun je deze niet zo maar meer negeren! Delen van informatie is dan juist van belang. Daarmee geef je ook aan dat je deze hulpverleners serieus neemt. 

Moeilijk punt blijft natuurlijk het bepalen van het waarheidgehalte van de berichten.. Zoals ook beschreven, worden er fake oproepen gedaan. Zijn mensen met een verkeerde motivatie op zoek naar iemand. Wordt een verkeerde persoon aangesproken en achtervolgd, omdat hij/zij toevallig dezelfde naam heeft.. Dat kan tot zeer vervelenden neveneffecten leidden.

Maar hoe weet je nu wat waar is en wat niet?? Komt hier het beroemde buikgevoel om de hoek kijken? De ervaring van de persoon die de berichten moet duiden? Of zijn er andere mogelijkheden? Ik ben benieuwd of daar al wat op bedacht of gevonden is. 

See on www.vdmmp.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s