The Real Reasons Behind the Latest #changebrazil Protests – Business 2 Community

Geplaatst op

See on Scoop.itRwh_at

Rein Hof’s insight:

Buskaartje duurder?

Dat is blijkbaar de reden geweest waardoor de eerste protesten begonnen zijn. Maar dat is ondertussen natuurlijk allang niet meer de reden dat zoveel mensen, jongeren, studenten, achterstandwijkers, middenklassers, kortom: sociaal breed, de straat op gaan om hun ongenoegen te uiten. Hier is veel meer aan de hand.

 

Richman games. 

Het is geen toeval dat veel demonstraties plaats vinden in de buurt van locaties waar nu de Federation Cup en later het WK plaats vinden. De toegangsprijzen die daar gevraagd worden zijn voor de meeste bewoners van Brazilië niet op te brengen. Daarnaast zijn veel mensen uit hun huis verdreven om plaats te maken voor sportaccomodaties. Geen acties waar de regering veel vrienden mee gemaakt heeft.. Men geeft dus uiting aan het ongenoegen van ongelijkheid in het land. De kloof tussen een kleine groep rijken en heel veel armen, die alleen maar groter wordt. 

 

Niet alleen Brazilië..  

Het uiten van ongenoegen is niet alleen in Brazilië gaande.  Ook Turkije laat al dagen achtereen demonstraties zien. Wat begon als een protest tegen het opdoeken van een park is allang omgeslegen in een uiting van algemeen ongenoegen. Het onderdrukken en monddood maken van grote groepen van de bevolking door de regering wordt niet langer gepikt. 

 

Opvallend is dat het juist de vrouwen zijn die het voortouw nemen in deze demonstraties. Zij geven duidelijk uiting aan hun woede en onvrede, bijvoorbeeld over het inbinden van verworvenheden. Denk hierbij aan het protest tegen de maatregel dat stewardessen van de nationale airline geen lippenstift meer mogen dragen. Het gaat veelal om de angst dat al die zaken die eindelijk mogen, weer worden afgepakt en men terug valt in tijd en gedrag. 

Social Media..

In beide landen valt het op dat het gebruik van Social Media bijdraagt aan het verspreiden van de boodschappen en oproepen. Twitter en Facebook stellen mensen in staat om snel een oproep te doen en grote massa"s te verzamelen. Daarnaast helpt de Social Media om de rest van de wereld op te hoogte te brengen en houden van de zaken die in deze landen gaande zijn. Waar dat toe kan leiden? Denk even terug aan de Egyptische Lente.. 

See on www.business2community.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s