KNVB start met proef doellijntechnologie

Geplaatst op

See on Scoop.itRwh_at

De KNVB gaat vanaf komend seizoen doellijntechnologie inzetten. Er wordt gestart met een proef van twee jaar met het systeem Hawkeye.

Rein Hof’s insight:

Hier ben ik al jaren voorstander van! 

In een sport, waar zo ongelofelijk veel geld om gaat. Waar belangen zeer groot zijn. Geen dan gebruik maken van technische oplossingen..? Het is van de Zotte! ( hier ga ik vast commentaar op krijgen..) 

In de tenniswereld wordt deze techniek al jaren toegepast. Tijdens American Football wedstrijden kan een scheidsrechter vragen om een herhaling van een spelscene. ( niet de minst populaire sport in de US of A, dat American Football by the way.. Gaat ook een paar cent in rond zeg maar..) 

 

Maar waarom dan weer zo’n halfslachtige aanpak?

Dit systeem wil men inzetten bij bijzondere wedstrijden. Johan Cruijff schaal, beker finale, laatste competitie wedstrijd, mocht deze er al toe doen..

Wil je daadwerkelijk indruk maken: zet het bij iedere wedstrijd van de Nederlandse competitie in. En sta naast het gebruik van Hawkeye ook gebruik van het laten zien van opnames toe. En nee.. Dat hoeft niet op het stadion scherm.. Alleen voor de 4e scheidsrechter zou al voldoende zijn.  Dit zou al heel snel de discussie over wel/geen buiten spel en zeker ook het commentaar op de leiding doen reduceren.. 

 

Wanneer maken we van voetbal nu eindelijk een echt volwassen sport? Gebruikmakend van de technische mogelijkheden die geboden worden? Welke er voor (kunnen) zorgen dat inderdaad de beste wint? En dus niet diegene die de massel had dat de scheidsrechter het niet kon zien…  Ik ben benieuwd. Ik ben er van overtuigd dat het de sport ten goede komt. 

 

See on www.nu.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s