wat verwacht je van je `overheid?

Geplaatst op Geupdate op

Afgelopen week heeft pijnlijk aangetoond dat een oproep via Facebook ongelofelijk veel ellende kan veroorzaken. Een verkeerd geplaatst vinkje (of juist niet) kan aanleiding zijn tot een samenkomst van meer genodigden dan gepland.

De volgende discussie is pas echt interessant: In hoeverre is Social Media verantwoordelijk voor hetgeen (In dit geval Haren) vervolgens gebeurt? Is het feit dat dit evenement via Facebook verspreid is, de oorzaak van de uiteindelijke chaos en rellen? of zijn er ander oorzaken?

Mijn stelling: er zijn andere oorzaken!

Ja! Social media zorgt voor een zeer snelle verspreiding van informatie. Ja! Deze is ongestructureerd en moeilijk controleerbaar. Ja! Als overheid heb je geen/weinig invloed. En als we dat nu allemaal weten?

Rechtvaardigt dat een optie om Social Media uit de lucht te halen wanneer de Overheid dat bedenkt? Gaan wij, Nederland, ons op hetzelfde niveau zetten als een land waar ik alleen getallen van ken? (Mijn voorkeur heeft nummer 31. Babo Pangang, met Bami)

Lijkt mij niet! Maak gebruik van kennis en expertise die binnen veel organisaties al aanwezig is. Speel in op actualiteit, zonder na te moeten denken over protocollen en procedures. Doe wat het gezonde mensen verstand, lees wat je mensen je vertellen, je ingeven. dan gaat heel veel al heel goed.

Voorkom ik daarmee alles dan? Nee! Uiteraard niet. Er blijven omstandigheden en mensen die niet te voorspellen zijn. Dat hoort er bij. Maakt het ook weer spannend… voor menig een de reden om deel uit te maken van.. Het ene kamp of het andere..

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s