Gebruik van socialmedia ten tijde van crisis

Geplaatst op Geupdate op

 

Een onderzoek naar het gebruik van socialmedia ten tijde van crisis. Wat doen we dan? Wordt er nog vrolijk op los getwitterd? E hebben we behoefte aan informatie ontvangen via socialmedia kanalen als Twitter en Facebook? Of toch maar liever de “oude kanalen”, dus tv en radio..

Geef uw mening, vul de enquete in. Het helpt bij het verkrijgen van belangrijke inzichten in uw verwachtingen. Het begeleidende schrijven staat er onder vermeld. Geef uw mening, vul de enquete in. Het helpt bij het verkrijgen van belangrijke inzichten in uw verwachtingen. Het begeleidende schrijven staat er onder vermeld.

https://www.research.net/s/socialemediaennoodsituaties

 

Beste heer, mevrouw,

Naar aanleiding van een onderzoek van het Amerikaanse Rode Kruis naar ‘social media in disasters and emergencies’ wil adviesbureau VDMMP in samenwerking met Menno van Duin (lector Crisisbeheersing Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid en Politieacademie) een onderzoek met eenzelfde focus verrichten in Nederland. Het onderzoek van het Amerikaanse Rode Kruis is gericht op het gebruik van sociale media door burgers bij rampen en crises en de verwachtingen van burgers bij het gebruik van sociale media door de hulpdiensten. Het Amerikaanse Rode Kruis heeft dit onderzoek al enkele jaren uitgevoerd om de tendens in kaart te brengen en inzicht te krijgen in het gebruik en verwachting van de burgers.

Er zijn al vele onderzoeken gedaan naar het gebruik van sociale media. Maar wat de verwachtingen zijn van burgers over het gebruik van sociale media in noodsituaties is (nog) niet bekend. Daarmee ontbreekt het inzicht wat de toegevoegde waarde is van het gebruik van sociale media bij noodsituaties door de hulpverlening(sdiensten). Dit onderzoek is een eerste poging om dit meer inzichtelijk te maken en draait om de vraag: ‘Maakt u gebruik van sociale media bij noodsituaties (incidenten, rampen en crises) en wat verwacht u van het gebruik van sociale media door de hulpverlening(sdiensten)?’.

U kunt aan het onderzoek deelnemen door het invullen van deze vragenlijst. iedereen die ouder is dan 12 jaar en in Nederland woont, kan de vragenlijst invullen.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten. Als u vragen heeft over de vragenlijst of over het onderzoek, dan kunt u een e-mail sturen aan onderzoek@vdmmp.nl.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s